Teagan

STERMERRIE

Nakomelingen van Teagan:

Zeno - Vevina - Rowena - Megan - Drusa - Allena - Ferry - Galvin - Keena - Nola - Rowyn - Chloe - Finn - Luke - Kay - Eily

Dit is onze eerste aanwinst van 2006: Teagan. Oorspronkelijk heet ze Tineke van de prins Karelpolder maar aangezien al onze paarden ierse namen hebben vonden wij het leuk om ook Tineke een ierse naam te geven. Teagan betekend "schoonheid" in het iers. Op de keuring in Lierop op 17-09-2007 heeft Teagan een eerste premie behaald en werd ze reserve kampioen.
 

Teagan met haar vaste verzorgster Helma.

Zeno: 

Teagan was 5 jaar oud toen we haar gekochten op 4 januari 2006. Teagan had toen een hengstveulen genaamd Zeno van de prins Karelpolder, dit betekend in het iers "geschenk" omdat hij te vroeg en midden in de nacht geboren is (als een geschenk bij heldere hemel). Het is een erg lief en nieuwsgierig veulen. De vader van Zeno is Nero, een "wilde" tinkerhengst, maar omdat Nero ook staat ingeschreven in het ICS stamboek heeft Zeno ook goede ICS papieren en staat ingeschreven in VB1.    

Zeno heeft inmiddels een super lief baasje gevonden heel dicht bij ons in de buurt dan kunnen we hem af en toe gewoon op blijven zoeken wat we heel fijn vinden. Gelukig gaat alles goed op zijn nieuwe adres en krijgt hij eindelijk al de aandacht die hij altijd bij ons had willen hebben maar ja als  er al zoveel paarden in de weide lopen kan je niet alleen maar Zeno knuffelen, al kon je daar eigenlijk nooit omheen want als je in de weide liep kwam Zeno gewoon een knuffel halen als je hem voorbij dreigde te lopen want het is een echte knuffel jongen die het heerlijk vind om gepoetst, gewassen of gewoon geknffeld te worden.    

Zeno met zijn nieuwe baasje.

Geboorte van Vevina: 

In 2006 hebben we Teagan laten dekken door de STER preferente hengst Maestro, en op 03 april 2007 om 00:35 uur heeft Teagan een prachtig merrieveulentje gekregen, we noemen haar Vevina wat "Sweet Lady" betekend.

Op de keuring in Lierop, 17-09-2007, heeft Vevina bewezen dat het ook een echte " Sweet Lady " is, verschillende keurmeesters zeiden op die dag:"Wat is die lief zeg". Met een eerste premie en kampioen van haar klasse mochten wij die dag naar huis gaan.   

Hieronder ziet u twee maal Vevina, de foto links is toen ze twee weken oud was en de foto rechts toen ze vijf maanden oud was, nee wij hebben haar niet geverfd.

 

 

Vevina 3 weken oud en 3 maanden oud.

Geboorte van Rowena: 

Op 11 april 2008 heeft Teagan weer een prachtig merrieveulen ter wereld gebracht. We noemen haar Rowena wat "little red one" betekend. Ook Teagan is net als Britt dit jaar snel bevallen, toen we om 19:30 uur de stal uitgingen was ze nog erg rustig, geen kegels en haar uier nog niet helemaal vol. Om 21:30 uur zetten we de camera aan en Rowena liep al rustig door de stal op zoek naar drinken, was dus al minstens anderhalf uur oud. Gelukkig is alles goed gegaan met dit lieve kleine meisje. De vader van Rowena is onze STER preferente hengst Zidane van de bonte hoeve.

Rowena.                                                                             

Geboorte van Megan: 

10 april 2009, nog 3 merries die meer dan een week over tijd zijn, een vol uier hebben en geen kegels, wie gaat er nu weer onder de camera? 's-Morgens (na de geboorte van Cailin haar mooie veulen Bangi) heeft Britt 1 heel klein kegeltje aan haar uier, de rest van de dag is er niets meer te zien, ook niet aan de andere dames, weer een dilemma 's-avonds wie er onder de camera gaat. Teagan heeft een groot uier maar geen kegels, Britt heeft een groot uier maar geen kegels meer en Kyra heeft nog niet zo'n heel groot uier maar verwacht haar eerste veulen: MOEILIJK! We besluiten om toch Britt maar onder de camera te doen omdat die 's-morgens een klein kegeltje had. Dus weer 4 keer kijken 's-nachts, Teagan en Britt zweten veel vannacht maar geen melk te zien bij het uier.

11 april 2009: Als Adri 's-morgens wil gaan melken (eerst even in de stal kijken voor het beschuitje) ligt Teagan in de stal en steken er 2 beentjes en een kopje uit, nog een keer gaan staan en weer liggen, goed persen en de kleine is geboren, ze is heel licht grijs met een mooie bles en twee hoge witte sokken achter. Gelukkig is alles weer goed gegaan en de kleine loopt al snel om moeder heen te springen. We noemen haar Megan wat "kleine parel" betekend, Megan heeft namelijk een aparte kleur, een beetje de kleur van een parel. De vader van Megan is onze STER preferente hengst Zidane van de bonte hoeve.

Megan een paar daagjes oud.

Geboorte van Drusa: 

 10 april 2010: Teagan gaat net als de andere hoogzwangere dames en de kleine veulentjes iedere nacht lekker op stal, nog niet onder de camera want haar uier is gelijk een vaatdoekje en Britt is op dat moment al langer uitgeteld en een voller uier dus die staat onder de camera. Omdat we gemerkt hebben dat ze je toch kunnen verrassen blijft het altijd een beetje spannend dus is het eerste loopje altijd direct naar de merries om te kijken of er misschien toch al veulentjes zijn, en dit keer is het raak, in eerste instantie ziet Adri de kleine spruit niet eens en loopt er gewoon voorbij (O weer niks vannacht, gelukkig want Conny is met de kinderen op kamp en ze zou het niet willen missen) maar dan als hij bij Nadina gekeken heeft die ook niks heeft (die kleine heeft ons namelijk al 2 keer verrast) kijkt hij achterom en ziet een veulentje in de voerbak van Teagan liggen, wel een heel lekker bedje zo zeg, lekker warm tussen het voer, maar ja toch maar beter van niiet dus Adri helpt haar zachtjes haar bedje uit en ze loopt gelijk naar Teagan toe, best stevig op de beentjes wat inhoud dat ze al even lekker rond heeft lopen springen en dus waarschijnlijk voor 12 uur afgelopen nacht geboren is, op 10 april dus. Adri belt gauw het hele kamp wakker om Conny te vertellen dat we er een prachtig merrietje bij hebben. Het hele kamp is blij voor ons. Wel jammer dat Adri geen camera op zijn telefoon heeft dus hij kan geen fotootje doorsturen maar 's-middags komen gelukkig "onze" meiden en die hebben wel goede telefoond en Lotje is zo lief om een deel van haar beltegoed aan ons te spanderen en sms"t een leuke foto naar Conny op het kamp zodat iedereen ook daar onze nieuwe aanwinst kan bekijken. Dank je wel Lotje, super lief. Het is een prachtig mooi wit merrietje met een ZWARTE staart. Goed gedaan Teagan. We noemen haar Drusa wat in het iers "Magic"betekend omdat we er bij toverslag een erg mooi meisje bij kregen. De vader van Drusa is onze STER preferente hengst Zidane van de bonte hoeve.

Drusa met haar nieuwe trotse eigenaresse, 3 jaar oud.

Geboorte van Allena: 

5 april 2022: Er staan nog 4 merries onder de camera's en alle vier zijn ze al over tijd maar ook deze avond als ze op stal komen zijn er geen kegels te zien dus gaan we naar bed en kijken zo nu en dan als we wakker zijn (je ligt er toch op en zijn ieder uur wel een keer wakker) op de camera's. De hele nacht blijft rustig en de paarden staan ook lekker te dromen. Toch als Adri op 6 april inmiddels de stal in gaat om alles te voeren en weer naar buiten te doen heeft hij een veulentje meer dan de avond ervoor. Teagan heeft een prachtig voskleurig merrieveulentje gekregen, ze staat al wel maar de nageboorte is nog niet geboren. Als Adri aan het voeren is wordt ook de nageboorte al snel geboreen, we verwachten dat de kleine spruit zo rond een uur of 5 vanmorgen is geboren en gelukkig is alles goed gegaan. We noemen haar Allena. Dit betekent in het iers "schoonheid". Dit omdat ze net zo'n schoonheid is als haar moeder. De vader van Allena is onze STER preferente hengst Zidane van de bonte hoeve.

Allena met Teagan 10 uur oud.

Geboorte van Ferry: 

Het is 30 april 2012 als we 's-avonds de hoogdrachtige (over tijd zijnde) merries binnen zetten, 3 stuks (Dunla, Orla en Teagan), even de uiers controleren maar nog nergens kegels en geen volle uiers, gekkende weg zeg ik nog "als er één gaat bevallen is Teagan het, haar uier is het volste". Voor we gaan slapen gaat Adri nog even bij ze kijken maar ook dan is er niets bijzonders te zien. 's-Nachts worden we zoals gewoonlijk verschillende keren even wakker om te chekken en om een uur of 2 zien we dat Yeagan wat onrustig is en wat heen en weer loopt maar dan weer gaat eten, niet echt spannend dus en we vallen weer even in slaap. Om kwart voor 3 wordt ik weer wakker en zie pootjes en een neus naar buiten komen, oeps, gauw aankleden en naar Teagan gaan. Bij Teagan aangekomen is het lijf ook al geboren maar toch moeten we nog even flink meehelpen voordat ook de heupen en achterbenen tevoorschijn komen, een minuutje later is dat ook geboren en hebben we er weer een prachtig voskleurig hengstje bij. Ook de nageboorte wordt gelukkig snel geboren en wij kunnen onze nacht weer afmaken. Lotje heeft ne naam "Ferry" voor hem gekozen, dit betekend "mannelijk" in het Iers, Teagan haar eerste mannetje dat bij ons geboren is, Zeno was nog op de Prins Karelpolder geboren. De vader van Ferry is onze STER preferente hengst Zidane van de bonte hoeve.

Teagan met haar baby 2 minuten oud.

Geboorte van Galvin: 

In 2013 is Teagan uitgeteld op 12 april, haar uier is al wel lekker aan het groeien maar nog geen kegels en het uier zit ook nog niet helemaal vol. Iedere nacht gaat ze onder de camera maar het enige dat Teagan doet is heerlijk liggen slapen. Dus ook op 23 april gaat ze rond een uur of 5 naar binnen, lekkere brokjes erbij, even uier controleren, nee hoor alles is rustig, geen kegels. Manoek en Lotte zijn er ook nog en rijden hun paarden in de rijbak. Tegen een uur of 6 gaan ook die naar huis en is het weer rustig in de stallen. Omdat er niets spannends te zien was zetten we nog geen camera aan, dat doen we als we naar bed gaan. Om 22:00 uur gaat Adri zijn rondje merries doen terwijl Conny binnen opruimt, naar de slaapkamer gaat en de TV op de camera's zet, en wat ziet ze daar? Ja wel hoor, een veulentje bij Teagan die al rond galoppeerd in de stal, ook zien we hem drinken (is ook wel prettig gezien de ervaring met Maxen). Als Adri terugkomt uit de stal heeft hij het natuurlijk ook gezien en weet te vertellen dat het een hengstje is, ook het drinken heeft hij gezien en hij pakt de speen goed. We denken dat hij zo rond 20:00 uur geboren moet zijn omdat hij al zo vrolijk rond huppelt. Teagan heeft zo'n beetje haar evenbeeld op de wereld gezet, veel wit, een blauw oog en een zwarte staart. Erg mooi, goed gedaan meis. We noemen hem "Galvin" wat in het iers "very white" betekend, u begrijpt vast wel waarom hij zo heet.  De vader van Galvin is onze STER preferente hengst Zidane van de bonte hoeve.

Teagan haar zoon 15 uur oud.

Geboorte van Keena: 

In 2014 verrast Teagan ons al weer, nu niet om 20:00 uur 's-avonds maar nu twee uurtjes laater. Als Adri nog even langs alle merries en veulens gaat om te kijken of alles ok is ziet hij nog net het veulen van Teagan geboren worden, een mooi voskleurig merrietje. Ook deze keer weer zonder kegels of andere aanwijzingen dat de geboorte er aan zat te komen. Helma geeft haar de naam "Keena". Dit betekend in het iers "dapper". De vader van Keena is onze STER preferente hengst Zidane van de bonte hoeve.

Teagan haar meisje net geboren.

Geboorte van Nola: 

Het wordt nu wel heel voorspelbaar hoor Teagan. Ook in 2015 laat Teagan niet zien dat ze van plan is te bevallen, uier groeit wel maar als ze uitgeteld is geen kegels en uier nog niet vol. Ze is 10 dagen over tijd als Adri 's-Avonds de stal in gaat en Conny binnen de camera aan zet om naar bed te gaan. Beide zien duidelijk dat Teagan bezig is: rondjes lopen, liggen, staan en dan ook pootjes die naar buiten steken. Adri helpt Teagan met de geboorte en al snel wordt er een prachtig merrietje geboren, wel veel wit maar wat een leukerd. Twee zwarte oortjes, allemaal zwarte hoefjes, zwart staartje en twee blauwe ogen. Helma geeft haar de naam "Nola", dat betekend "dapper" in het iers. De vader van Nola is onze eerste premie preferente hengst Hilko van de bonte hoeve.

Nola net geboren en ongeveer 10 uur oud.

Geboorte van Rowyn: 

In 2016 is Teagan uitgeteld op 29 april, haar uier groeit maar nog niet vol, wel gaat ze al drie weken voor de uitgetelde datum iedere nacht op stal om haar in de gaten te houden, we kennen haar "stiekeme Teagan". Op 19 april gaat ze 's-middags bij de voerkar op het pad ineens liggen, dat doet ze normaal gesproken nooit dus zetten we ze gelijk (3 uur 's-middags) op stal, zou ze gaan bevallen?? geen idee, uier niet vol en geen kegels, toch zetten we in de ontvangstruimte de camera aan en kijken samen met onze hulpboeren naar wat er gaat gebeuren, ze gaat weer liggen en later weer staan, best spannend en dus besluiten enkelen om te blijven in afwachting van de bevalling, maar wat er ook gebeurd, Teagan is rustig en er gebeurd verder niets. Intussen gaat Caisy wel ineens bevallen dus de hulpboeren die gebleven zijn hebben dat niet voor niets gedaan en toch een bevalling gezien. Verder verloopt de nacht rustig en er is niets meer aan de hand met Teagan. Ook de dagen erop niet, uier niet vol en geen kegels. Als ik op 22 april 's-avonds om half 8 de stal in ga om te kijken waar Nadina is (die kleine zwarte smurf was verstopt in een donkerder hoekje dus zag ik haar niet) zie ik tot mijn grote verbazing bij Teagan in de stal een nageboorte liggen, na even beter kijken ligt in de andere hoek een veulen verstopt, wel verdr..... heeft ze het weer geflikt, stiekeme Teagan. Gelukkig is alles goed gegaan en hebben we er weer een prachtig voskleurig hengstje bij. Helma geeft hem de naam "Rowyn" wat in het iers "roodharig" betekend. De vader van Rowyn is onze STER preferente hengst Jordy van de bonte hoeve.

Rowyn 12 uurtjes jong.

Geboorte van Chloe: 

In 2018 is Teagan uitgeteld op 2 mei, we hebben haar in 2017 laten dekken door onze silver dapple hengst in opfok Angus. Op 6 mei geeft ze ons een prachtig merrieveulen, Helma geeft haar de naam Chloe dit betekent niet veel, het is een rivier in Ierland. Maar toch weer een mooie naam met een Ierse achtergrond.

Chloe hier 4 weken oud.

Geboorte van Finn: 

In 2019 is Teagan uitgerekend vanaf begin november, ze heeft vorig jaar net als Rosie lekker bij  I am Exclusive Sam in de weide gelopen dus we hebben geen exacte datum van haar. We houden haar goed in de gaten en haar uier groeit. Dan op 7 november loopt er 's-avonds ineens een heel mooi hengstveulentje bij haar in de stal. Wat een stiekumerd weer zeg, gauw bevallen als wij binnen zijn. Gelukkig is alles goed gegaan en Helma geeft hem de naam Finn wat in het iers "wit of blank" betekend, heel toepasselijk voor deze knappe jongen.

Finn hier een paar weekjes oud.

Geboorte van Luke: 

In 2020 krijgen we Teagan moeilijk drachtig, ze loopt bij SD Elite in de wei en we laten haar 3 x tevergeefs scannen zonder resultaat. Begin september scannen we haar voor de laatste keer maar Teagan is niet drachtig. Ook in de winter blijft ze bij de hengst (nu I am Exclusive Sam) lopen en we zien wel of ze volgend jaar, misschien nog laat een veulentje zal krijgen. In het voorjaar zien we Teagan niet hengstig en ze is aardig rond (maar ja, dat is Teagan eigenlijk altijd, oeps) ze loopt ze weer gezellig met SD Elite in de weide als we begin juli toch zien dat ze een uier begint te krijgen dus halen we haar maar snel weer naar huis. Haar uier groeit goed en omdat we geen exacte datum hebben houden we haar natuurlijk goed in de gaten. Als ik 17 juli om 00:10 een keer wakker ben zie ik Teagan heel onrustig in haar stal lopen. Ze had gisteren geen kegeltjes maar ja je weet het maar nooit dus maar even in de gaten houden. Ze blijft rond lopen in de stal en met haar voorbeen over de vloer schrapen. Dan tegen een uur of 1 gaat ze eindelijk liggen en wordt er een prachtig hengstveulen geboren. Als we 11 maanden terug gaan rekenen moet ze dus half augustus toch nog door SD Elite gedekt zijn en de laatste keer scannen begin september is dus net te vroeg geweest. Helemaal niet erg als je nu dan zo'n prachtig veulentje hebt. Helma geeft hem de naam Lucas ("Luke") wat in het iers "licht" betekend. Welkom mooie lieve Luke.

Teagan met Luke 1 dag oud.

Geboorte van Kay: 

In 2021 loopt Teagan weer gezellig met haar zoon Luke bij SD Elite in de weide. Op 28 juni 2022 bevalt Teagan van een heel mooi bruinbont hengstveulen. Helma geeft hem de naam "Kay" wat in het iers: "geluk, vreugde" betekend. 

Kay net een paar uurtjes oud en een jaar oud.

Geboorte van Eily: 

In 2022 loopt Teagan weer lekker bij SD Elite in de wei en natuurlijk vind SD Elite dat we gezelli en dekt haar dan ook gewillig. Teagan is uitgeteld op 5 september 2023 en tegen die tijd groeit haar uier al wel en vanaf half augustus staat ze dan ook 's-nachts lekker binnen op stal onder de camera zodat we haar in de gaten kunnen houden. Alles is rustig op stal en Teagan geniet van de extra aandacht die ze nu weer krijgt, ook de extra brokjes gaan er natuurlijk wel in en als ze die al op heeft zal ze ook altijd een kwartiertje later lief hinnikend proberen duidelijk te maken dat ze nog geen brokjes op heeft, ha ha Teagan, daar trappen wij niet in hoor!! Op 28 augustus is Adri jarig en ook die avond staat ze weer lekker op stal. Uier groeit maar verder niet spannend. Als we (laat) naar bed gaan is ze gewoon rustig op stal en staat lekker te eten. Om een uur of twee even wakker geworden om naar het toilet te gaan loopt ze even een rondje en eet weer lekker verder, wij vallen weer in slaap. Echter...... om 6 uur wakker geworden zien we op de camera een Teagan met 8 benen???????? Gauw gaan kijken dus en ja hoor, ze heeft het weer voor elkaar en heeft een prachtig merrieveulen gekregen. Ze loopt al lekker rond, drinkt en poept dus alles weer ok gelukkig. Helma geeft haar de naam "Eily" dit betekend in het iers "licht". Als je naar de foto hieronder kijkt snap je wel waarom. Wat een knap kind weer Teagan en SD Elite!!! Twee prachtige blauwe ogen en super lange mooie witte wimpers.

kleine Eily 2 daagjes jong.