SD Elite

 

STER PREFERENTE HENGST

Dit is SD Elite, onze droom is in 2019 werkelijkheid geworden om een hengst te kunnen kopen bij de welbekende (in de Irish Cob wereld dan) SD farm van de familie Down in Engeland. Voordat we naar Engeland vertrokken kregen we bergen met foto's van hengsten die ze te koop hadden en omdat we daaruit geen keuze konden maken besloten we om ze maar in het echt te gaan bewonderen. Een afspraak gemaakt en afgereist naar Engeland. We mochten daar hun hengsten bekijken en o wat zijn ze daar mooi. Toen we uiteindelijk in een kudde jonge hengsten kwamen bij hun farm kwam daar SD Elite op me afgelopen met zijn mooie zachte blik in zijn ogen en we raakten meteen verliefd, bij de vraag of die te koop was kregen we helaas het antwoord dat hij naar Amerika zou gaan, wat jammer, maar......... deze mensen kwamen hun afspraak niet na (gelukkig ha ha) en zodoende kregen we toch de kans om SD Elite naar nederland te laten verhuizen. Eerst nog even een gezondheidscheck en nadat ook dat allemaal in orde was kon hij naar ons toe komen.

 

De voorouders van SD Elite gaan via zijn vader The Don

terug naar vaders vaderlijn SD Wooly Mammoth  

en vaders moederlijn naar SD Jim

en Bob the Blagdon

en the Sweeper Mare.

En natuurlijk niet te vergeten de moeder van SD Elite, de prachtige merrie SD Flowerbomb.

SD Elite heeft een super zacht karakter en is nergens van onder de indruk. Hij is heterosygoot zwartschimmelbont (genetische code: Gg-aa-EE-nT-nW20, Zelfs met hengstige merries om hem heen loopt hij super braaf mee. Echt een topper.

SD Elite is PSSM1 en FIS n/n (vrij) en zijn schofthoogte is nu 1.40 mtr.

SD Elite is in 2021 goedgekeurd bij ICS Nederland met 148 punten en dus een mooie eerste premie. We zijn super trots op hem.

Op 10 maart 2024 heeft hij wederom een mooie eerste premie behaald en hij heeft nu dus ook zijn STER predicaat behaald. 

ENKELE NAKOMELINGEN VAN SD ELITE: