Rileigh

2de premie MERRIE

Nakomelingen van Rileigh:

Myma

Rileigh bij ons is geboren op 22 augustus 2020. Rileigh is een dochter van Caisy en I am Exclusive Sam

We houden haar aan vanwege haar mooie bouw en behang en haar geweldige voorouders op de keuring van 2020 behaalde ze op de leeftijd van 2 maanden oud de prachtige score van 147 punten, een prachtige eerste veulenpremie dus, we zijn trots op haar. Op de keuring van 9 augustus 2023 kreeg ze een mooie tweede premie, haar sokken zijn toch wat achter gebleven maar geeft niks hoor Rileigh, WIJ vinden je nog steeds super leuk.

Rileigh groeit hard en is met 1 jaar oud al een mooi geblokte dame. Hier op de foto met haar vaste verzorgster Manoek.

In het najaar van 2022 krijgen we van kennisen de geweldige kans om een paar merries te mogen dekken met San Cler Magnus, hij mag een tijdje bij ons logeren en 3 merries dekken. We zijn heel benieuwd naar zijn veulens. Ook Rileigh hebben we voor hem uitgekozen omdat er dan meer kans is op bv valk en palomino dan bij zwartbonte merries.

Geboorte van Myma:

We weten niet of de dekking met San Cler Magnus gelukt is omdat Rileig eigenlijk we wat te dik is maar heel 2023 wordt ze niet hengstig en begin oktober begint ook haar uier toch te groeien dus de dekking is geslaagd gelukkig. We zetten haar 's-nachts onder de camera en kunnen haar zo goed in de gaten houden. Overdag zoekt ze ook de rust al wat op en gaat met nog 1 of 2 merries lekker naar achter de weide op terwijl de hele kudde voor bij de voerkar is. Op 17 oktober heeft ze af en toe inie mienie kegeltjes, dan weer wel en dan weer niet, spannend. We zetten ieder uur de wekker zodat we haar goed in de gaten kunnen houden maar Rileigh blijft rustig en de volgende morgen zetten we haar met iets grotere kegeltjes in de rijbak met weitje zodat ze niet te ver naar achter kan lopen. Maar ook overdag blijft Rileigh rustig en zo gaat ze tegen de avond weer op stal. Conny zit bij de kapper (die aan huis komt) en verteld net hoe verschillend sommige bevallingen verlopen als Adri komt vertellen nu toch echt naar de stal te gaan omdat Rileigh toch is gaan liggen. Samen met Marco helpt hij Rileigh bevallen van alweer een prachtig mooi valkbont merrieveulen. De bevalling is super vlot verlopen en Marco's hulp was niet eens nodig. Conny en de kapper hebben de bevalling mee gekeken op de camera en als de kapper klaar is gaan ze samen even kijken naar dit nieuwe wondertje. Wat prachtig weer. En wat dan ook nog grappig is: De verzorgster van Rileigh (Manoek) heeft zelf ook een eigen kapsalon, hoe bijzonder is dat, Rileigh linkt haar bevalling aan de kapper. Manoek geeft haar de naam "Myma", dit betekend in het iers "geliefd". Nou geliefd is ze nu al hoor, wat een knap meisje.

Myma met kersverse mama Rileigh 1 dag oud.