Polly

STERMERRIE

Nakomelingen van Polly:

Collin - Kye - Melvyn - Mike - Ragnar -  Kane

We hebben Polly gekocht op de Paardenmarkt van 7 november 2016 in Hedel, zwaar verwaarloosd en drachtig, Polly had totaal geen vertrouwen in mensen en viel dan ook aan als je dichtbij kwam. Met heel veel liefde en geduld veranderde Polly super snel in een heel lieve merrie waar we op ons gemakje mee aan de slag gaan konden en inmiddels wordt ze regelmatig bereden door Helma.

Polly met haar vaste verzorgster Helma.

Geboorte Collin:

Omdat we Polly drachtig gekocht hebben zonder een dekdatum te weten en ook niet door wie ze gedekt is houden we Polly natuurlijk al langere tijd goed in de gaten en houden haar 's-nachts onder de camera zeker toen we zagen dat haar uier begon te groeien. Dan op 27 maart 2017 is Polly 's-morgens om half 6 bevallen van een mooie zwarte zoon, in eerste instantie wist ze niet goed wat ze ermee moest en drinken geven doet alleen maar pijn. Gelukkig na een paar uur snapte ze wel de bedoeling en nu blijkt ze een super goede moeder te zijn. Helma geeft hem de naam Collin, dit betekend in het iers "hij die het volk voor zich wint", een zeer toepasselijke naam voor hem want het is inderdaad een hartenbreker die in de weide altijd gelijk naar je toe komt voor een knuffel.

Polly met haar baby 1 dag oud.

Geboorte Kye:

In 2018 is Polly uitgeteld op 7 april maar wat er ook gebeurd, nog geen veulentje voor Polly. Haar uier is nog niet eens echt goed aan het groeien en dus ook geen kegels. Een weekje later gaat haar uier toch wel een beetje groeien maar verder nog niets aan de hand en rustige nachten. Dan op 18 april ligt ze om 04:00 uur 's-morgens op stal en kijkt steeds om, verder niks te zien maar omdat dat toch wel vreemd gedrag is gaan we toch maar even kijken en ja hoor, daar ligt een prachtig hengstveulentje achter haar, net geboren de navelstreng nog vast. De nageboorte komt ook al dus moeten we even zelf de navelstreng los knippen maar dat is geen probleem. Al snel gaat het veulen staan en gaat lekker drinken bij Polly. Wat een leukie, met "lucky ears", een zwart staartje met aan weerskanten van zijn staartje een zwarte stip en 2 mooie ooglappen over zijn mooie blauwe kijkers. Helma geeft hem de naam "Kye", wat in het iers "geluk, vreugde" betekend, vanwege zijn "lucky ears". De vader van Kye is Maxen, een door ons gefokte en goedgekeurde hengst van Britt X Zidane.

Polly haar baby 6 uurtjes oud.

Geboorte van Melvyn:

In 2020 is Polly uitgerekend op 5 maart maar dan doet ze nog niet veel, toch, zonder kegels maar wel vol uier bevalt ze op 17 maart van een prachtige voskleurige hengst. Helma geeft hem de naam "Melvyn" wat in het iers "gepantserde leider" betekend. De vader van Melvyn is I am Exclusive Sam.

Melvyn hier 1 dag oud.

Geboorte van Mike: 

In 2020 is Polly weer gedekt door I am Exclusive Sam, Melvyn was zo mooi, dat kan niet beter, ze is uitgeteld op 5 mei 2021 maar haar uier groeit wel maar verder nog niks te zien. Ze staat natuurlijk wel iedere nacht onder de camera maar er gebeurd dag na dag helemaal niks. Dan...... het is alweer 24 mei en ik wordt om half 2 wakker, kijk op de camera's en zie Polly liggen. Even in de gaten houden dus en ja hoor, ze gaat weer staan, weer liggen, weer staan dus gauw aankleden en naar de stal. Om twee uur gaat ze persen en komt toevallig ook onze zoon Marco thuis dus die kan gelijk mooi even helpen. Zo gezecht, zo gedaan, samen helpen we Polly met alweer een prachtige vos blagdon hengst op de wereld te zetten. Prachtig. Helma geeft hem de naam "Mike".

Geboorte van Ragnar:

Omdat Polly en I am Exclusive Sam samen zulke mooie baby's maken dekken we ook deze keer weer met Sam en Polly is in 2022 uitgerekend op 20 mei. Half mei begint haar uier al aardig te groeien en op 15 mei gaat Polly met een super klein kegeltje op stal. Jeeeej dat is een begin, meestal doen ze het dan niet diezelfde nacht maar vaak wel de nacht erop dus we slapen wel een beetje onrustig maar nog niet met het idee dat Polly al gaat bevallen. Maar niets is minder waar ha ha. Als we om half 6 nog een keer onze ogen open doen om op de camera te kijken is er net een mooi veulen geboren wat probeert op te gaan staan. Snel de kleren aan en gaan kijken. Met Polly is alles goed, nageboorte even opgeknoopt, veulen biest gegeven en navel ontsmet en we kunnen gaan ontbijten. Weer terug in de stal na het ontbijd zoekt het veulen wel in een hoek van de stal naar melk maar absoluut niet bij Polly. Kleine domoor, dat moet niet. We besluiten Luana vast naar buiten te doen (die stond in de andere camerastal), de stal uit te mesten en daar Polly in te zetten zodat veulen "de hoek" kwijt is en bij zijn moeder gaat zoeken naar melk. Met een beetje hulp lukt dat en vind hij de speen al snel. We moeten hem gedurende de ochtend nog wel een paar keer de weg wijzen maar dan weet hij uiteindelijk toch helemaal zelf de melktap te vinden. Ook Polly heeft netjes gezuiverd dus weer een bevalling goed gegaan met een prachtig veulen als resultaat. De nieuwe eigenaar geeft hem de naam "Ragnar" wat "raadsman, adviseur" betekend. Hele mooie toepasselijke naam voor dit mooie roodharige wondertje.

Ragnar een paar uurtjes jong

Geboorte van Kane:

In 2022 mag Polly de wintermaanden doorbrengen met I am Exclusive Sam en ze is uitgerekend van hem op 5 oktober 2023. Polly wordt nooit echt super dik met een zwangerschap en sommigen denken dat ze dit jaar misschien niet drachtig is. Toch groeit haar uier wel een beetje maar ook nog niet echt super veel. De uitgerekende datum is inmiddels ook al verstreken en Polly geniet van haar privestal snachts zodat wij haar in de gaten kunnen houden. Dan.... als we 9 oktober om kwart over 4 wakker worden zien we ineens een veulentje bij Polly in de stal lopen. Ow jee, die Polly, die denkt, "ik kan dit prima alleen" en dat kon ze gelukkig ook. We kleden ons snel aan en gaan naar de stal haar kind bekijken, navel ontsmetten en van de nodige biest voorzien. Alles ziet er gelukkig goed uit en moeder en zoon maken het goed. Helma geeft hem de naam Kane.

Polly en Kane 1 dag oud.