Zorgboerderij / Paardenmelkerij

"De bonte hoeve"

Onze huisdieren

Naast onze paarden, geiten en ezels hebben we natuurlijk ook nog honden, katten en konijnen. We zullen ons even voorstellen:

Boyo:

Dit is Boyo. Boyo is onze eerste Border Collie, geboren op 7 februari 2013. Hij heeft ons altijd super geholpen toen we nog schapen hadden maar dat hoeft nu niet meer omdat de schaapjes weg zijn. Boyo is een super lieve hond die graag op zichzelf is en lekker rond struint op de boerderij.

Poika:

Poika is onze tweede border collie. Hij is geboren op 19 december 2013. Toen hij een jaar of 5 was hebben we door een trauma van buitenaf zijn oog moeten laten verwijderen omdat hij daar blind aan geworden was. De oogarts constateerde dat zijn oogdruk daardoor veel te hoog werd waardoor hij altijd met hoofdpijn rond zou moeten lopen en dat wilden wij natuurlijk niet daarom heeft onze dierenarts zijn oogje verwijderd waardoor hij nu zonder pijn door het leven gaat. Het is nog steeds ons lieve Pokkehondje, Poekie woekie tralala en sukkeltje. Poika is heel graag dicht bij mensen in de buurt en krijgt het liefst de hele dag knuffels.

Pieni:

Dit is Pieni. Pieni is geboren op 22 juni 2019. Pieni is ons eerste kleine hondje ooit en o wat zijn we allemaal gek op haar. Het is een echte hartendief die ieders hart gelijk steelt. Of je nu wel of niet van honden houdt, Pieni zorgt er wel voor dat ze geknuffeld wordt. Ze ligt het liefste op schoot, op haar rug en dan gekriebeld worden op haar buikje.

Papegaaien:

We hebben 3 papegaaien.

Ticka is onze geelvleugelaraman geboren in 1992, Ticka vindt het leuk om mee te gaan wandelen op onze papegaaienwagen en is helemaal fan van onze hulpboeren. Hij lust eigenlijk alles en als hij aandacht wil dan zwaait hij en zegt "hallo". Ticka houdt wel van een middagdutje en zegt dan ook gelijk na de lunch "slaap lekker"..

Sjaan onze grijze roodstaartvrouw geboren op 28-08-2003. Sjaan is een lieve roodstaart die ook lekker babbelen kan. Ze heeft al menig persoon laten schrikken als die een lege ontvangstruimte in kwamen lopen en dan zegt Sjaan ineens "hoi". Nou als je daar niemand verwacht dan schrik je wel hoor. Sjaan fluit ook liedjes zoals papegaaitje leef je nog, na het i-a-d-e-a wordt de "poef" afgesloten met een geweerschot. Zo worden er af en toe ook heel wat hulpboeren bij ons neergeschoten door malle Sjaan. Hondenspeelgoed nadoen is haar tweede natuur, als ze het piepje van een piepbeestje laat horen gaat Poika gelijk zoeken maar vind uiteraard zijn speeltje niet omdat het toch weer Sjaan was. Ook houdt Sjaan van vogels imiteren, ze doet de buizerd en de koekkoek vaak na, we zoeken dan in de lucht naar deze vogels maar dan blijkt het geluid uit de papegaaienboom te komen, malle Sjaan. Sjaan houdt van appel en vraagt hier dan ook om door gewoon "appeltje" te zeggen. Maar het aller aller leukste voor Sjaan is toch echt DOZEN SLOPEN. Sjaan is ook onze "bokito" papegaai. Ze weet namelijk uit bijna al haar speelbomen te ontsnappen. Gelukkig laat ze het wel weten als ze ontsnapt is door een hoog piepje te laten horen, zo kunnen we haar toch snel weer vinden..

Pauli is een venezuela amazoneman en is geboren in 1999. Paulie is een lieve amazone die zoals het amazone's betaamd ook een aardige keel kan opzetten, vandaar ook zijn bijnaam "lawaaipapegaai". Als Conny even weg is laat hij dat dan ook duidelijk horen, gelukkig is dat niet zo vaak en als ze dan weer terug komt dan klinkt het luid en duidelijk "daar is Conniekie weer" en moet iedereen toch weer lachen. Ook is het bij Paulie altijd "lekker weer", hij heeft iets met  "kaassaus"(wat wij echt nooit eten) en brabbelt af en toe onverstaanbaar door een walkie talkie..

Paulie gefotografeerd door onze hulpboerin Rachel, super mooi.

Vlaamse reuzen:

Sinds 2011 hebben we ook vlaamse reuzen op de bonte hoeve wonen, ze lopen in een mooi hok op het erf en zijn gezellig met 3 vrouwen onder elkaar. Het zijn echt heerlijke knuffelkonijnen. Af en toe mogen ze ook los lopen in de geitenwei waar ze dan ook weer super blij van worden.

Stalkatten:

Op een boerderij heb je natuurlijk ook stalkatten nodig zodat het muizenbestand in de stal redelijk onder controle blijft. Onze stalkatten zijn super lief en komen graag een knuffel halen. Op de foto's hieronder zijn er enkele te zien, zoals: Lizzy, Poepie, Mies, Meneer Snorhaar en Poepie's kitten Lilly.

Ons bijna voltallige team ongediertebestijding. Maar natuurlijk krijgen ze ook van ons en onze hulpboeren nog extra vlees en brokjes waar ze dan ook met z'n allen tegelijk op af komen.

Konijnen:

In de stal hebben we ook enkele dwergkonijnen. Onze hulpboeren vinden het heerlijk om de konijnen te voeren, verzorgen en hun verblijven schoon te houden. Van tijd tot tijd worden er ook speeltjes en knaagmateriaal voor ze gemaakt.

Cavia's:

Onze drie cavia's hebben binnen een 3 etage hoge flat en als het prachtig weer is mogen ze lekker in de geitenwei buiten in een afgezet stukje op het gras. Hier genieten ze van.

Onze cavia mag zo heel af en toe ook een keer jonkies krijgen, zo mooi.

Aquariums:

Omdat we een paar hulpboeren hebben die aquariums helemaal leuk vinden en Adri vroeger ook een aquarium heeft gehad hebben we nu ook in de ontvangstruimte twee aquariums gezet. Eerst 1 grote met allemaal mooie tropische vissen ( o.a Kempvissen, Kardinaaltetra's, Kersenbarbeel, Platy's, een Borstelneus, Corydoras, marmer Botia's en Chinese Danio's) en tropiche planten erin. Later hebben we ook nog een kleiner aquarium erbij genomen met citroen garnaaltjes, Dwerg Rasboras en tropische planten.

Het grote aquarium staat in de ontvangstruimte op een prachtige plek zodat je hem van drie kanten kunt bekijken en het kleine aquarium met de garnalen staat in de hoek bij het raam als je binnenkomt.