Ons geitenweitje

Dit is ons geitenweitje dat aan de zuidkant pal naast ons huis ligt, vanuit onze woonkamer kijken wij op het weitje wat altijd heel leuk is om te zien, er is altijd wel wat te beleven, of de geitjes zijn aan het spelen, de kip heeft net een ei gelegd en loopt te tokken of de vlaamse reuzen liggen weer heerlijk te zonnen.

Onze eerste Nederlandse Landgeiten kwamen op 18 juli 2012 en dat waren Loes en Laura., 2 prachtige stamboek Nederlandse Landgeitjes, we hebben een oude boerderij en houden erg van antiek en de oudheid we willen onze boerderij graag als de oude tradities runnen en naar ons idee hoort daar de landgeit bij, de landgeit is een oud nederlands geitenras wat bijna uitgestorven is geweest maar nu door gericht te fokken weer goed terug komt. We zijn lid geworden van het LFNL (Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten) en huurden ieder jaar een prachtige stamboek bok zodat we in het voorjaar mooie landgeitjes hopen te krijgen. Inmiddels is de groep al aardig uitgebreid en hebben we een eigen bok aangeschaft: Bauke van het Lamoen. We hebben nu 27 landgeiten van Oxanne tot Tara, van Stess tot Bauke, ze zijn allemaal even lief. Voor hun eigen pagina klik hier:

Bauke thuis in de geitenwei.

Natuurlijk hebben we ook verschillende kippen op "de bonte hoeve". Zo hebben we de hollandse kriel wit patrijs in een prachtig huisje wonen die praktijkschool MET voor ons gebouwd heeft. Een paar zijdehoenders en een paar baardkuifkrielkrulhoenders lopen bij de geitjes in de geitenwei. Ze lopen daar lekker los en komen heerlijk tokkend naar je toe als ze gevoerd worden eten ze zelfs uit je hand. En ehhhhhhh...... iedere dag natuurlijk een paar verse eitjes, heerlijk.

Sinds 2011 hebben we ook vlaamse reuzen op de bonte hoeve wonen, ze lopen in een mooi hok op het erf en zijn gezellig met 3 vrouwen onder elkaar. Het zijn echt heerlijke knuffelkonijnen. Af en toe mogen ze ook los lopen in de geitenwei waar ze dan ook weer super blij van worden.