Mayra

STER MERRIE


Nakomelingen van Mayra:

Maud - Quin

Mayra bij ons is geboren op 30 augustus 2019. Mayra is een dochter van Caisy en I am Exclusive Sam

We houden haar aan vanwege haar mooie bouw en behang en haar geweldige voorouders op de keuring van 2020 behaalde ze op de leeftijd van net een jaar geweest de prachtige score van 147 punten, een prachtige eerste veulenpremie dus, we zijn trots op haar. In 2021 en 2023 krijgt ze weer een prachtige eerste premie wat haar nu dus STER merrie maakt, nog steeds dus super trots op mooie Mayra.

Mayra hier 3 weken oud.


Mayra met haar vaste verzorgster Frouke.

Geboorte van Maud:

Omdat de vader van Mayra onze I am Exclusive Sam is kan ze natuurlijk niet door hem gedekt worden en mag ze de zomer van 2021 lekker samen met Noméh bij SD Elite in de weide lopen. In het begin houdt Mayra niet zo van de mannelijke aandacht maar na een tijdje zwicht ze toch voor al dat mannelijk schoon en begint voor ons het wachten op het eerste veulentje van Mayra. Op 13 juni heeft Mayra een heel klein kegeltje en houden we haar goed in de gaten maar er gebeurd nog niks 's-nachts en 's-morgens gaat ze samen met Noméh (die ook uitgeteld is en op 7 juni al een mini kegeltje had) die ook nog moet bevallen op het weitje achter de rijbak zodat we beide dames goed in de gaten kunnen houden. Dan, op 18 juni 2022 begint de bevalling van Mayra 's-nachts om 04:30 uur. Het is gelukkig een vlotte bevalling en alles verloopt voorspoedig. Mayra krijgt een prachtig bruin merrieveulen. Omdat ze zo mooi is, is ze ook heel snel verkocht (al voordat ze een naam heeft gekregen) en de nieuwe eigenaar wil haar graag "Maud" noemen. Dat is wat ons betreft helemaal ok dus Mayra's mooie meisje gaat de naam "Maud" dragen. Helaas ging het met de gezondheid van de nieuwe eigenaar niet helemaal naar wens en was Maud toch weer niet verkocht. Helemaal niet erg want lieve Maud heeft inmiddels toch weer een ander lief baasje gevonden en mag ze, jawel, Morella die ook bij ons geboren is (Rowena x Hilko) gaan vergezellen. Ze blijft lekker dichtbij ons in de buurt dus we kunnen de beide dames zo af en toe nog bewonderen.

Maud hier een paar uurtjes en een jaar oud.

In het najaar van 2022 krijgen we van goede vrienden het aanbod om Mayra met een andere jonge hengst te dekken, dat slaan we natuurlijk niet af.  Op 14 september komt San Cler Magnus op de bonte hoeve logeren en we gaan Mayra, Fyona en Rileigh met hem proberen te dekken. Magnus is een super lieve hengst (soms iets té lief zelfs want als de merrie al een klein beetje boos kijkt dekt hij niet meer ook al is ze super hengstig ha ha) en mag lekker in een weitje apart met de drie merries lopen. Nu maar afwachten of ons plannetje werkt.

Op 16 oktober is eindeijk ook Mayra hengstig en wil ze wel gedekt worden door Magnus dus zo gezecht zo gedaan. Op 4 november laten we Mayra scannen en ja hoor, jeeeeeeejjjjj Mayra is drachtig van Magnus. Op naar een mooie baby volgend jaar.

Maar helaas 14 april 2023 op wordt Mayra toch weer hengstig. Omdat we haar nog melken besluiten we haar niet naar Magnus te brengen (wat wel mocht natuurlijk) maar om haar met onze eigen hengst SD Elite te dekken omdat Maud natuurlijk ook een super leuke merrie is. Nu dus wel wat langer wachten op het nieuwe veulen van Mayra.

Geboorte van Quin:

In 2024 is Mayra uitgeteld op 15 maart, haar uier groeit maar nog niks spannends. Op 19 maart heeft ze 's-avonds hele kleine ienie minie glazige kegeltjes aan allebei haar spenen hangen. Super, veulenseisoen 2024 here we come want als dit doorzet wordt Mayra's veulen het eerste van 2024. Maar nee hoor, het zet niet door, de volgende morgen zijn er helemaal geen kegeltjes meer en Mayra gaat weer vrolijk de wei in. Als ze 's-avonds weer onder de camera gaat heeft ze wel weer kleine kegeltjes en als we om half 10 ons laatste rondje stal doen zijn de kegeltjes de goede kleur (waskleur) en al wat groter. Ok, nu wordt het wel serieus dus. Binnen gekomen zetten we de camera's aan en zien dat Mayra best wel onrustig is en schraapt met haar voorbeen, gaat liggen en weer staan, weer een rondje lopen, ok, ze is bezig dus, gaat het snel of langzaam, we zullen zien. Nou het gaat dus snel. Tegen 23:00 uur gaat ze liggen en wordt er een prachtig mooi hengstje geboren. Wat een super knap kind weer. Trots op Mayra en SD Elite die dit maar weer eens mooi gefixed hebben. Frouke geeft hem de naam "Quin", dit betekend "intelligent", super mooie naam voor een super mooi mannetje!!

Quin met mama Mayra hier 3 daagjes jong