Fyona

2 de premiemerrie

 

Nakomelingen van Fyona: 

Macey

Dit is Fyona, Fyona is bij ons geboren op 13 juli 2020. Ze heeft op de keuring van 2020 wel 147 punten behaald wat neerkomt op een prachtige eerste veulenpremie. We zijn trots op haar. Op de keuring van 9 augustus 2023 kreeg ze 145,5 punten wat net een half puntje te weinig is voor een eerste premie maar we zijn toch super trots op haar, voor ons is ze helemaal top.

Fyona is een dochter van STER merrie Nainsy van de bonte hoeve. (Nainsy's moeder was onze STER Preferente merrie Kyra van de bonte hoeve) en STER Preferente hengst I am Exclusive Sam

We houden Fyona aan vanwege haar mooie bloedlijnen en prachtige zussen die al verkocht zijn.

Fyona een half jaar oud.

We hopen in de toekomst dat Fyona ons mooie veulens zal geven. In het najaar van 2022 hebben we haar gedekt met de jonge veelbelovende hengst San Cler Magnus. We hopen in 2023 een mooi veulen van Fyona te mogen begroeten.

Geboorte van Macey:

En dan is het eindelijk zover. Fyona is uitgrekend van San Cler Magnus op 4 oktober 2023. Haar uier groeit al goed en we wachten in spanning af 's-nachts staat ze onder de camera en we houden haar goed in de gaten. Op 6 oktober zien we 's-avonds op de camera dat Fyona erg onrustig is, ze loopt wat heen en weer in de stal, eet af en toe stro en schraapt met haar voorbeen. Opletten dus. Om 23:42 breken de vliezen en gaan we naar haar toe. Om 23:50 steken de pootjes eruit en gaat Adri helpen. Het voelen stevige beentjes aan en Fyona heeft er moeite mee dus ook Conny helpt even mee met de oogkas door de opening te krijgen. Als ook het hoofdje geboren is gaat de rest wat sneller en wordt er al snel een prachtig valkbont merrieveulen geboren. Het koste Fyona even wat moeite, maar wat een prachtig veulentje zeg, knap gedaan Fyona en Magnus. Lea-Nada geeft haar de naam Macey.