Cece

STERMERRIE DAGKAMPIOEN 2020

Nakomelingen van Cece:

 Geall - Maili - Duayne

Cece is bij ons op de paardenmelkerij geboren op 19 juni 2018.

Omdat haar moeder, onze allereerste Irish Cob T'Kaya van de bonte hoeve al wat ouder begon te worden hebben we besloten Cece te houden voor onze paardenmelkerij.

De vader van Cece is STER Preferente hengst Jordy van de bonte hoeve.

Jordy's vader is STER preferente hengst Dublin

Cece belooft een prachtige merrie te worden en we kijken erg uit naar haar eerste veulentje. Op de keuring van 2020 werd Cece onze kampioen, we zijn trots op haar en hopen in 2021 haar eerste veulen te mogen begroeten van SD Elite..

Geboorte van Geall: 

Cece ontwikkeld zich al als een mooie merrie en daarom mag ze in de zomer van 2020 samen met Shea bij dikke vriend SD Elite in de weide lopen. Ze wordt gedekt en is uitgerekend op 12 mei 2021. Het wordt haar eerste veulentje dus we houden haar goed in de gaten, haar uier groeit goed, is op 12 mei al lekker op spanning dus nu wachten op de kegels. Maar 12 mei gaat voorbij en geen kegels en ook 13 mei wel vol uier maar geen kegeltjes. Maar dan wordt ik 14 mei om kwart voor 3 's-morgens wakker, kijk naar de camera's waar Cece natuurlijk wel onder staat en zie dat ze ligt te persen. Gauw aankleden en naar de stal dus en om 02:53 uur wordt er een prachtig bruin merrieveulen geboren. Knap gedaan Cece, en dat voor je eerste veulentje. Sofie geeft haar de naam "Geall" wat in het iers: "vrolijk" betekend, echt een toepasselijke naam voor deze schoonheid.

Geall hier 1 dag en 2 jaar oud.

Geboorte van Maili:

Cece blijkt in 2022 niet drachtig te zijn en daarom dekken we ze opnieuw met SD Elite. Ze is uitgeteld op 29 maart 2023. We zetten haar iedere avond op stal zodat we haar via de camera in de gaten kunnen houden. Op woensdag 5 april heeft ze 's-avonds om 9 uur eindelijk mooie kegeltjes. Wie weet morgenavond/nacht wel een veulentje. We houden haar extra goed in de gaten maar Cece denkt; "gas erop", wacht wel even totdat het rustig is in de stal (het is op woensdagavond club dus dan zijn de verzorgmeiden er nog tot later in de avond) en gaat dan ineens liggen en persen. Om kwart voor 11 diezelfde avond wordt er een prachtig bruinbont merrieveulen geboren. Iedereen die die avond geweest was om hun eigen verzorgpony te rijden/verzorgen was verbaasd omdat ze nog zo chill in haar stal stond. Maar als onze groepsapp ontploft met de nieuwe aanwinst weten ze toch zeker dat Cece bevallen is. Manoek geeft haar de naam "Maili", dit betekend: "schoonheid"

Maili hier 2 maandjes oud.

Geboorte van Duayne:

In 2024 is Cece uitgeteld op 17 maart, haar uier groeit wel maar is nog niet mega groot en zeker geen kegels. Ze staat 's-nachts binnen onder de camera en we houden haar in de gaten, haar uier groeit en groeit maar kegels zijn er nog niet, de dagen verstrijken en Cece geniet van de nachten op stal waarin ze lekker languit kan uitrusten met haar dikke buik. Ook op 24 maart als ze 's-nachts op stal staat is er nog niks te zien waarom ze zouden kunnen vermoeden dat ze 's-nachts gaat bevallen, wel is het volle maan dus wie weet. Ik slaap zelf die nacht ook wat minder goed en ben vaak wakker. Als ik om 5 uur 's-morgens weer eens wakker ben zie ik dat Cece weer lekker gaat liggen. Het enige verschil met de andere keren dat ze gaat liggen is dat ze nu met haar voorbeen over de grond schraapt. Gek, dit doet ze anders nooit dus maar even in de gaten houden. Maar Cece gaat lekker liggen en blijft heel rustig. Niks aan de hand dus. Maar dan toch om kwart voor 6 gaat ze ineens plat en ik zie dat ze gaat persen. Die Cece, in alle rust haar weeën opvangen en dan gewoon gaan persen. We gaan naar de stal en het wordt een super vlotte bevalling waarbij er een prachtig zwart hengstje tevoorschijn komt. Wat hebben jullie dit weer mooi gemaakt Cece en SD Elite, wow, wat een knappie. Manoek geeft hem de naam: "Duayne" wat in het iers "donker" betekend. Je spreekt het uit als Deejn

Duayne met mama Cece 1 dag oud.